toppbild mexiko 2016
“Jag brinner för rättvisa, där mitt hjärta slår lite extra för ungdomars och kvinnors rättigheter”

DSC_0004

Lär känna Anja Grahn, Kristna Fredsrörelsens nya fredsobservatör i Mexiko!.

Jag är Anja Grahn, en återvändande fredsobservatör som förra året arbetade i KrF:s Guatemalateam. Det var ett år fyllt av inspiration, utmaningar och lärdomar, ett jobb som jag verkligen kom att bli det bästa jag haft. När erbjudandet om att få fortsätta som fredsobservatör i Mexiko var svaret ett solklart ja.

Jag är uppvuxen ute i skogen i Partille, vilket jag lämnade som 18-åring för storstadspuls och har därefter vart bosatt på flera olika ställen, främst Spanien samt Nord och Latinamerika. Mitt första möte med Mexiko var som 10-åring och jag är nästan säker på att det var redan då mitt intresse för landet väcktes. 15 år senare var jag tillbaka i Mexiko City där jag under några år arbetade med hemlösa tonårskillar samtidigt som jag på distans studerat beteendevetenskap och statsvetenskap. Med bakgrund i smyckestillverkning och konst har jag ofta kombinerat mitt politiska engagemang för rättvisa genom kreativa projekt. Förutom volontäruppdrag i Guatemala och Mexiko gjorde jag även praktik på ungdomsorganisationen PeaceWorks lokala kontor i Bogotá, Colombia.

Jag brinner för rättvisa, där mitt hjärta slår lite extra för ungdomars och kvinnors rättigheter liksom rätten till ett värdigt liv och att arbeta för detta genom icke-våldsmetoder.

Anja Grahn, fredsobservatör i Mexiko