toppbild mexiko 2016
Blixtaktion för Frayba

Kristna Fredsrörelsen är mycket oroad över säkerheten för de anställda hos människorättsorganisationen Fray Bartolomé de Las Casas AC (Frayba) i Chiapas, Mexiko.

Frayba utsattes för hot i samband med en demonstration den första oktober där centret anklagades för att vara språkrör för en väpnad grupp. Demonstrationen organiserades av en organisation som kallar sig Guds Armé (på spanska: ”Ejercito de Dios”) och demonstranterna krävde att rättsliga åtgärder skulle tas mot Fraybas chef, Diego Cadenas. Enligt den internationella organisationen Front Line Defenders är det troligt att Frayba hotas på grund av sitt arbete för att försvara de mänskliga rättigheterna och i synnerhet ursprungsfolkens rättigheter i Chiapas.

Kristna Fredsrörelsens blixtaktion går att finna här. Tidigare bloggtexter om ämnet finns här.